4G mobiele internet dekking van 80% in Nederland

KPN heeft de beste 4G dekking voor mobiele internet apparaten terwijl T-Mobile de snelste 4G verbinding heeft,dit meldt Telecompaper op haar website. Het onderzoek van Open Signal meet mondiaal de 4G-dekking en downloadsnelheid van de operators.

Azië volledige dekking

Open Signal meet via apps de dekking en snelheid van operators. Er wordt gekeken hoe vaak een gebruiker kan rekenen op een 4G-verbinding en op basis hiervan wordt een percentage bepaald. In 80% van de gevallen kunnen wij in Nederland dus gebruik maken van een 4Gnetwerk (mobiel internet). Nederland veroverd hiermee de achtste plek wereldwijd. Zuid-Korea heeft de beste 4G-dekking (97%) en de beste gemiddelde downloadsnelheid. Azië schijnt volgens het onderzoek de beste netwerken te hebben, maar Europa doet het ook niet verkeerd. De operators TDC in Denemarken en KPN in Nederland worden genoemd als operators met een goed netwerk in Europa.

De Nederlandse operators

De 4G dekking voor mobiel internet van KPN in Nederland betreft 87%, Vodafone heeft een dekking van 84% en T-Mobile van 72%. Tele2 doet voor het eerst mee in de meting en behaald een dekkingspercentage van 51%. KPN en Vodafone garanderen volledige 4G-dekking voor mobiel internet terwijl T-Mobile nog bezig is met de realisatie hiervan.

grafiek1

Downloadsnelheid

De gemiddelde downloadsnelheid in Nederland is gegroeid van 14 naar 19 Mbps. Daarmee staat Nederland wereldwijd op de 13e plaats. T-Mobile scoort dan het beste met een gemiddelde downloadsnelheid van 25 Mbps. Daarna volgen KPN met 19 Mbps, Vodafone met 17 Mbps en Tele2 met 16 Mbps.

grafiek2

4G voor prepaid

Prepaid klanten moeten wat langer wachten om 4G te kunnen gebruiken omdat niet alle providers 4G mobiel internet voor prepaid beschikbaar stellen. Op dit moment hebben Vodafone, T-Mobile en Lycamobile 4G voor prepaid. Bij sommige providers moet je een aparte bundel aanschaffen en bij andere providers kunnen alle klanten, dus ook prepaid klanten, standaard gebruik maken van het 4G netwerk. Dit laatste is bij T-Mobile bijvoorbeeld het geval. Naast je simkaart heb je natuurlijk ook een toestel nodig die geschikt is voor 4G. Check dit vooraf zodat je geen onnodige kosten maakt.

Bron en grafieken: Telecompaper

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *