Hoe kun je besparen op je telefoonkosten?

besparen bellenOm de kosten voor mobiel bellen niet uit de hand te laten lopen heeft Simyo een aantal tips om dit onder controle te houden.

Sim only vaak goedkoper

Sim only abonnementen zijn voordelig, betrouwbaar en vaak maandelijks aan te passen. Kijk kritisch naar je abonnement, passen de volgende aantallen:

  • Aantal minuten
  • Aantal smsen
  • Aantal MB’s

Zo nee? Stap dan over naar een passend sim only abonnement van Simyo. Dit kan uiteindelijk kosten besparen op je huidige abonnement of wel direct of in de toekomst.

Neem altijd een grotere bundel

Bellen buiten je bundel kost al snel 3,5 keer zoveel als bellen binnen de bundel, bij sim only abonnementen kan dit zelfs het dubbele zijn. Door een grote belbundel te nemen is de kans dat je eroverheen gaat een stuk kleiner. Als je regelmatig over je bundel heen gaat kost dit uiteindelijk meer geld dan het nemen van een grotere bundel en daar binnen te blijven.

Staar je niet blind

Let niet te veel op de naam van het abonnement, vaak volgt een afrekening per volle minuut. Dat houdt in dat als je 30 seconde belt er altijd één minuut wordt gerekend. Stel je hebt een abonnement van 150 minuten kan je dus niet altijd ook echt 150 minuten bellen. Dit kan erg misleidend zijn als je hier niet van op de hoogte bent en kost je uiteindelijk meer geld.

Neem een prepaid kaart

Door een prepaid simkaart aan te schaffen kan je nooit buiten je belbundel gaan. Je zet er een tegoed op en zodra dit op is kan er niet meer gebeld worden met de telefoon. Met een prepaid kaart heb je nog wel het voordeel dat je gebeld kunt worden. Wil je dus maximaal 10 euro uitgeven per maand aan bellen, koop dan een prepaid kaartje van 10 euro.

Koop een los toestel

Blijf niet te lang betalen voor een mobiel door direct over te stappen op een sim only abonnement. Zodra je abonnement voorbij is kun je overstappen naar een sim only abonnement. Door een sim only abonnement ben je altijd goedkoper uit dan een toestel in combinatie met abonnement.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *