Nieuwe trend bij goedkope abonnementen

Het is al meer dan 4 jaar geleden sinds KPN 4G lanceerde in Amsterdam. Sindsdien zijn de databundels veel groter geworden en is de gemiddelde internetsnelheid verdrievoudigt.

4G in Amsterdam

Op 4 februari 2013 introduceerde KPN als eerste 4G in Nederland. Als eerste was Amsterdam aangesloten op het 4G netwerk. Destijds was een 4G snelheid van 50 Mbit/s al erg hoog, nu biedt elke serieuze provider een downloadsnelheid van 150 Mbit/s of hoger. T-Mobile biedt zelfs een downloadsnelheid van 300 Mbit/s, daarnaast heeft T-Mobile ook een prijs gewonnen voor het snelste netwerk van Nederland. In 2013 hadden goedkope abonnementen geen 4G, nu hebben de abonnementen van prijsvechters vaak wel gratis 4G.

Onbeperkt internet op je mobiel is terug

Sinds kort biedt T-Mobile het ‘GO’ abonnement aan, binnen deze bundels is er ook een abonnement ‘GO-Unlimited’. Dit abonnementbiedt onbeperkt internet aan, met dit abonnement heb je ‘limiet’ het enige limiet is dat je maximaal 55 GB per dag mag verbruiken. Ook Tele2 biedt een onbeperkt internet abonnement aan, Tele2 is van mening dat als je op internet wil je ook op internet kan en je niet naar je databundel moet kijken. Het abonnement van Tele2 is dan ook veel goedkoper dan T-Mobile. Bij Tele2 betaal je 25 euro per maand, bij T-Mobile kost een gelijkmatige abonnement 35 euro per maand. Dit scheelt dus 10 euro per maand.

Goedkope abonnementen met veel data

Hoewel niet elke provider hiermee bezig is, is ‘onbeperkt’ internet wél de toekomst. Het is echter niet zeker of dit blijft, waarschijnlijk zal een databundel in de nabije toekomst niet meer in GB’s worden uitgedrukt maar in TB’s (één TB is 1000 GB). Iedereen zal meer data gaan verbruiken omdat de bestanden ook groter worden. Momenteel zullen de overige providers niet zo snel een onbeperkt internet abonnement gaan aanbieden. Providers zoals Youfone en Ben zullen zich eerder focussen op goedkope abonnementen met een grote databundel.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *