Ga je op reis? Zorg voor voldoende beltegoed!

De zomer komt steeds dichterbij. Voor velen betekent dit maar één ding. Tijd voor vakantie! Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen zijn ongeveer 10,7 miljoen Nederlanders van plan om weg te gaan deze zomer. Wij Nederlanders blijven graag dicht bij huis. Als we niet in ons kikkerlandje verblijven gaan we het liefst naar Frankrijk, Spanje en Duitsland. Toch worden de iets langere afstanden ook populairder, want er worden steeds meer vluchten geboekt naar landen als Indonesië en de Verenigde Staten.

Op vakantie gaan brengt veel voorbereidingen met zich mee. Tickets regelen, hotels boeken, koffers pakken en ga zo maar door. Je moet veel meenemen op vakantie, waaronder de mobiele telefoon. Maar voordat je de mobiele telefoon in je handbagage gooit, heb je rekening gehouden met je beltegoed? Weet je wat te doen als je een tekort hebt en moet opwaarderen tijdens je vakantie? Wij geven je drie tips!

Prepaid providers in het buitenland

Bekende providers als Vodafone en Lycamobile zijn vaak actief in meerdere landen. Hartstikke handig natuurlijk. Maar je moet niet vergeten dat je een gekochte Lyca beltegoed code in de Verenigde Staten, niet kan gebruiken om je Nederlandse Lyca mobiel mee op te waarderen. Omdat je ook hogere kosten kan hebben in het buitenland, kun je sneller door je tegoed heen zijn dan verwacht. Daarom doe je er verstandig aan om alvast (meerdere) beltegoed code(s) aan te schaffen vóórdat je op vakantie gaat. Dit is misschien een extra taak op je lange vakantie to-do list, maar zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan!

Opwaarderen zoals je gewend bent, of toch niet?

Eenmaal in het buitenland komt je goede voorbereiding goed van pas. Met je gekochte beltegoed code(s) in Nederland, kun je in het buitenland je prepaid telefoon opwaarderen. Tenminste, als je het juiste telefoonnummer bij de hand hebt. Het nummer waarnaar je gewend bent te bellen of sms’en in Nederland, is waarschijnlijk niet hetzelfde in het buitenland. Bekijk daarom op de website van de betreffende provider via welk nummer je jouw tegoed kunt opwaarderen.

Een buitenlandse prepaid SIM-kaart

Ben je verliefd geworden op een land en ga je hier zeer regelmatig naar toe? Misschien werk je regelmatig in het buitenland, of is je vakantieland zo goed bevallen dat je wilt emigreren(!). Dit zijn allemaal goede redenen om een SIM-kaart aan te schaffen van een provider in het desbetreffende land. Stel je hebt een Amerikaanse SIM-kaart, dan heb je een beltegoed code nodig voor een Amerikaanse provider. Het kan lastig zijn om aan zo’n beltegoed code te komen. Toch is dit wél mogelijk via internationale websites, zoals Recharge.com. Of je nu nog in Nederland bent of al in de VS, op Recharge.com kun je internationaal beltegoed opwaarderen voor meer dan 300 buitenlandse providers in meer dan 70 landen! Ook ideaal om een vakantieliefde of vrienden en familie in het buitenland mee te verrassen! Laad zijn of haar telefoon op en je kunt weer ongestoord met elkaar bellen.

Kortom, bereid je van te voren altijd goed voor! Je wilt toch niet zonder beltegoed komen te zitten tijdens je vakantie?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *