Prepaid beltegoed nog steeds in trek

Tegenwoordig heeft iedereen één van de nieuwste smartphones met bijbehorend abonnement of sim-only en het gebruik van prepaid beltegoed blijft dalen. Hoewel deze mobiele en sim-only abonnementen de overhand lijken te krijgen, is het prepaid beltegoed nog niet helemaal verslagen. In tegendeel zelfs, uit onderzoek blijkt dat ondanks de afname van het gebruik, nog steeds meer dan 20% van de Nederlanders gebruik maakt van prepaid beltegoed.

Voordelen van prepaid beltegoed

Dat prepaid beltegoed nog steeds populair is, is niet heel vreemd. Aan prepaid beltegoed hangen verschillende voordelen. Zo is de lange houdbaarheid van prepaid beltegoed één van de grootste voordelen ten opzichte van een (sim only) abonnement. Als je een abonnement afsluit zit je er minstens één jaar aan vast en betaal je een vast bedrag per maand dat in verhouding duur is voor het aantal minuten, smsjes en data dat je krijgt. En tegenwoordig liggen de prijzen van de abonnementen behoorlijk hoog. Daar komt nog bij dat wanneer je jouw minuten, sms-berichten en data niet op verbruikt, je het beltegoed – bij wijze van spreken – gewoon weggooit.

Het nieuwe tegoed gaat iedere maand opnieuw in, ongeacht of je het oude tegoed verbruikt hebt. Het reeds ontvangen tegoed vervalt terwijl je er wel voor hebt betaald. Wanneer je gebruik maakt van prepaid beltegoed is hier geen sprake van. Het prepaid tegoed van de meeste providers is onbeperkt houdbaar, dus je betaalt niet voor iets dat op korte termijn alweer vervalt maar je kunt het gewoon gebruiken tot het helemaal op is.

Prepaid beltegoed

Een abonnement is dus niet ideaal als je weinig gebruik maakt van je tegoed. In dit geval ben je met prepaid beltegoed veel voordeliger uit. Je betaalt niet voor tegoed dat je niet op maakt en je kunt jouw telefoonkosten gemakkelijk onder controle houden. Wel geldt voor prepaid dat wanneer het op is, het ook echt op is en je niet meer kunt bellen, smsen of internetten. Maar dit is zo opgelost want binnen enkele tellen heb jij nieuw beltegoed op je telefoon gezet. Beltegoed opwaarderen kan tegenwoordig gemakkelijk online. Ook de prepaid internet bundels van diverse providers kun je eenvoudig online aanschaffen.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *