Vermoedelijk drie of vier nieuwe iPhones in 2020

Volgens de berichten van analisten en goeroes die het vaker bij het juist eind hadden in de laatste jaren als het ging om voorspellingen rondom de nieuwe iPhones, zouden er drie of vier nieuwe iPhone modellen uitkomen in 2020. De namen die de laatste maand genoemd worden zijn iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max, en de naam van een kleinere iPhone, de SE 2.

iPhones uit de 12 serie

Dit zouden de opvolgers gaan worden van de iPhones 11, 11 Pro en 11 Pro Max, die in september 2019 zijn uitgegeven. De iPhone 12 zou overeenkomen met de iPhone 11 en XR, maar dan een iets verbeterde versie qua specificaties. Wel een budgetmodel, vermoedelijk. De Pro toestellen zouden vervolgens overeenkomen met de 11 Pro en de 11 Pro Max. Apple zou opnieuw twee high-end modellen in de pipeline hebben zitten, met een prijsniveau ver boven de 1.000 euro. Dit zelfs voor de 64GB instap varianten, of 128GB instap varianten, als Apple weer omhoog gaat met de opslaghoeveelheid.

iPhone SE 2

De iPhone SE 2 wordt al een aantal jaren besproken als de opvolger van de iPhone SE uit 2016. Toch kwam de SE 2 nooit op de markt. Het zou voor Apple fans een zegen zijn als deze toch nog verschijnt, want de SE was destijds erg goedkoop. Ook de SE 2 iPhone zou dan weer een vriendelijk prijskaartje moeten krijgen, waardoor liefhebbers toch weer eens goedkoop een net nieuw iPhone model kunnen aanschaffen. Dit model zou mogelijk al in maart gepresenteerd worden tijdens een door Apple gehouden Event in het voorjaar, zo is te lezen op iPhone.nl. De SE verscheen destijds ook in het voorjaar, vier jaar geleden. Presentatie van de SE 2 in maart 2020 lijkt daarom best wel waarschijnlijk. Als de SE 2 tenminste echt komt.

Andere schermformaten en OLED zou de standaard gaan worden

OLED zou de standaard gaan worden in de nieuwe iPhones van 2020. Dat zou dan gelden voor de iPhones uit de 12 serie. De SE 2 komt dan waarschijnlijk wel met LCD display. Een goedkope iPhone zou ook te duur worden als daar ook een OLED scherm in komt.

Analist Ming-Chi Kuo stelde dat Apple van plan is om de schermformaten enigszins bij te stellen ten opzichte van de schermformaten die vorig jaar gebruikt werden. De formaten die nu worden genoemd zijn 5,4 inch, 6,1 inch en 6,7 inch. In zijn algemeenheid zou dit betekenen dat de schermformaten dus iets kleiner gaan worden, terwijl het in de laatste 5 jaar nog trend was dat de beeldschermen juist iets groter werden.

Geraadpleegd: iCulture.nl, iPhone.nl, Macrumors.com

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *