Winst van Apple boven verwachting

apple iphoneVandaag heeft Apple haar cijfers bekend gemaakt over het derde kwartaal van het boekjaar. De producent van de immens populaire iPhone heeft één van de beste kwartalen achter de rug in haar bestaan.

Het succes is mede te danken aan de introductie van de nieuwe iPhone 3GS. In drie maanden tijd zijn er bijna 5,2 miljoen iPhones verkocht. De verkoop van het populaire gadget steeg met maar liefst 626 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze stijging is uiteraard te danken aan de introductie van de iPhone 3GS, toch zijn de verkopen van het nieuwste toestel boven verwachting.

Kanttekening is wel dat de iPhone 3G vorig jaar nog niet overal in de wereld te koop was. Dat verklaart mede de stijging die nu te zien is omdat het toestel inmiddels wel in vrijwel alle landen te koop is. In totaal wist de producent dit jaar in drie maanden tijd 5,2 miljoen telefoons te slijten wereldwijd waardoor de winst licht steeg ten opzichte van het jaar ervoor. Zo kwam de winst over het afgelopen kwartaal uit op 1,23 miljard dollar.

Topman Steve Jobs is in zijn nopjes met deze cijfers, hij laat weten dat hij erg blij is met de goede verkopen van de iPhone. Een ander succes dat heeft bijgedragen aan de winst van Apple is de App Store, daar zijn al meer dan 1,5 miljard downloads geweest in een jaar tijd.

Reacties

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *