Zakelijke telefoonabonnementen: wat kun je verwachten?

Ben je ondernemer, en sta je op het punt om een (zakelijk) telefoonabonnement af te sluiten? Zorg dan dat je goed geïnformeerd bent. Met dit artikel helpen we je alvast een beetje op weg in de wereld van telefoonabonnementen voor zakelijk gebruik.

Providers waaruit je kunt kiezen voor een zakelijk telefoonabonnement

Er zijn zes telecomproviders in Nederland die zich richten op zakelijke gebruikers, namelijk KPN, T-Mobile, Vodafone, Hollandsnieuwe, Youfone en Robin Mobile. Bij de eerste vier genoemde providers kun je als ondernemer zowel terecht voor zakelijke telefoonabonnementen met toestel als abonnementen zonder smartphone. Robin Mobile en Youfone bieden zijn zogenaamde Sim Only providers. Bij deze providers is het dus uitsluitend mogelijk om een Sim Only (=telefoonabonnement zonder een smartphone erbij) af te sluiten.

Bundelsoorten en looptijd van de abonnementen

De bundelsoorten en looptijden verschillen per provider. Dit is bij telefoonabonnementen voor consumenten zo, maar is bij mobiele abonnementen voor zakelijk gebruik niet anders. Bij Hollandsnieuwe kun je als ondernemer bijvoorbeeld voor 1 of 2 jaar een mobiel abonnement aangaan. Bij Youfone, kun je daarnaast ook nog kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement, en bij KPN is de looptijd van een zakelijk telefooncontract 1 jaar of 2 jaar. Een zakelijke Sim Only kan bij KPN ook voor 1 maand.

Over het algemeen hebben providers voor zakelijke gebruikers minder keuze qua bundels. Dit maakt het echter wel veel overzichtelijker. Vodafone gaf consumenten eind 2019 de mogelijkheid om te kiezen uit 6 bundelsoorten, terwijl ondernemers de keuze hadden uit 3 soorten. Bij T-Mobile was dit begin december 2019 precies zo, voor een zakelijk mobiel telefoonabonnement heb je drie keuzes. De inhoud van de bundels verschillen ook per provider. Alle providers bieden een mogelijkheid voor onbeperkt bellen (soms zelfs standaard), terwijl onbeperkt Internet (in 2019) nog niet door alle providers als optie wordt aangeboden.

Meerdere telefoonabonnementen gelijk afsluiten

Anders dan particulieren hebben ondernemers vaak de behoefte om diverse zakelijke abonnementen tegelijk te willen afsluiten, voor meerdere mensen binnen hun bedrijf. Dit kunnen directieleden zijn, maar bijvoorbeeld ook personeelsleden. Diverse providers springen in op deze vraag. Zo kun je bij T-Mobile 5 zakelijke mobiele abonnementen in dezelfde online bestelling combineren, zowel met als zonder telefoons. Bij Youfone ligt dit aantal op 8, en bij Vodafone op 50. Zo kun je de mobiele aansluitingen voor je hele bedrijf mogelijk in één keer op orde brengen. Daarnaast is het goed om te weten dat ook ondernemers hun telefoonabonnement kunnen verlengen, en dat nummerbehoud ook mogelijk is, en bovendien gratis is. Dit in het geval dat je overstapt van de ene naar de andere provider.

Geen BKR registratie

Goed om te weten is dat je als ondernemer nooit te maken kunt krijgen met een BKR toets of registratie, als je één of meerdere mobiele abonnementen afsluit. Sinds enige jaren wordt er wel een BKR controle uitgevoerd voor privé personen die een telefoonabonnement aangaan, maar dat geldt dan alleen voor abonnementen waarbij er een smartphone wordt aangeschaft, en waarbij er voor de smartphone voor meer dan 250 euro wordt geleend via een toestelbundel.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *