Nieuwe iPad 2 lichter, dunner en sneller

Apple ipad 2De nieuwe iPad 2 van Apple die vandaag is aangekondigd is lichter, dunner en sneller. Daarnaast is er een nieuw design en is het apparaat nog zuiniger dan zijn voorganger waardoor de batterijen tot wel 10 uur mee gaan. En niet onbelangrijk, de iPad 2 is ook in de kleur wit leverbaar!

Dat bleek dinsdag uit een presentatie van Apple in San Francisco. De nieuwe iPad 2 is vanaf 25 maart in de Nederlandse winkels verkrijgbaar. De Verenigde Staten kan er al iets eerder van genieten, daar is de nieuwe tablet computer al vanaf 11 maart verkrijgbaar. Van de populaire tablet werden tussen april en december 2010 al zo’n 15 miljoen exemplaren verkocht. Verwacht wordt dat het nieuwe exemplaar net zo’n verkoop hit wordt.

Zoals werd verwacht is de iPad 2 uitgerust met twee camera’s. Een ander gerucht wat dinsdagavond bevestigd werd is dat de tablet zo’n 33% dunner is dan zijn voorganger. De dikte is slechts 8,8 millimeter waar de voorganger nog 13,4 millimeter dik was. Het apparaat is daardoor ook iets minder zwaar. Het gewicht zakt van 680 naar 600 gram. Apple laat weten dat de prijzen hetzelfde zijn als bij de eerste versie.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *