Nieuwe ‘phablet’ van ASUS: Fonepad Note

asus-fonepadOnlangs onthulde ASUS tijdens haar eigen Computex 2013 evenement in Taiwan een nieuwe Android-ondersteunde tablet, de ASUS FonePad Note. Het apparaat is 6 inches groot waarbij het ongeveer tussen gebruikelijke telefoon- en tablet afmetingen in zit. Daarom worden dergelijke apparaten ook wel spottend ‘phablets’ genoemd.

Het apparaat doet deze term eer aan want het is ook daadwerkelijk uitgerust om als telefoon gebruikt te worden, hoewel het daarbij wegens het formaat wellicht wenselijk zou zijn om gebruik te maken van een headset. Zoals de naam al doet vermoeden zal het product waarschijnlijk vooral bedoeld zijn om de concurrentie aan te gaan met soortgelijke producten van Samsung.

Specificaties en software

Het apparaat is uitgerust met een 1080p Super IPS+ scherm, en zal bij aanschaf een stylus bevatten. Tevens vindt u aan de voorkant een 1.6 megapixel camera en speakers die naar voren zijn gericht. Achterop zit een 8 megapixel camera. De ASUS FonePad Note wordt aangedreven door Intel’s 1.6GHz Z2560 Clover Trail+ dual-core processor en beschikt over 2GB RAM geheugen. Dit gaat gepaard met een DC-HSPA+ modem voor 3g. De tablet beschikt echter niet over een LTE, waardoor de datasnelheid (afhankelijk van het netwerk) uit zal komen rond de 42 megabyte per seconden.

Wat betreft de software zal de machine draaien op Android 4. Of dit ook de laatste versie van Android 4 betreft is nog niet duidelijk. Asus CEO Johny Shih gaf aan dat het apparaat uitgerust zal worden met software die volop gebruik zal maken van de unieke capaciteiten van de tablet. Over prijs en beschikbaarheid is nog niets bekend. Mocht het toestel beschikbaar komen kijk dan op sites als Gsm Prijzen of Tweakers.net voor een volledig overzicht.

Reacties

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *