Piet Paulusma komt met app voor iPhone en Android

De bekende Friese weerman Piet Paulusma komt met zijn eigen weerapp voor iPhone en Android. Vanaf vandaag is Piet! gratis verkrijgbaar en heeft alle functies die nodig zijn voor een duidelijk inzicht in de weersverwachting.

Piet Paulusma: “Ik ben natuurlijk ontzettend trots op mijn eigen weerapp. Ik ben ook nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling. Natuurlijk zijn er meerdere weerapps op de markt. Maar dit is geen saaie app met alleen maar een weersverwachting. Door het toevoegen van een soundboard met kenmerkende uitspraken van mij en mijn strip wordt het ook gewoon leuk om er dagelijks gebruik van te maken.”

Uniek voor deze gratis weerapp is het gebruik van GRIB-kaarten. Door een paar simpele lijnen  zie je de luchtstroom, de luchtdruk en of het boven of onder het vriespunt is. Verder  is er zowel een landelijke als een lokale weersverwachting. De informatie komt van tal van Nederlandse weerstations. Het vertelt o.a. iets over zon, temperatuur, neerslag, windrichting en luchtdruk. Ook zijn er verschillende activiteiten waarvoor een weercijfer wordt gegeven. Het gaat dan om BBQ-weer, terrasweer, golfweer, fietsweer, zeilweer en wandelweer. Radarbeelden laten de verwachte neerslag zien tot twee uur vooruit.

De app is te downloaden in de Apple Store en Android Market.

Reacties

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *