Review Jabra Drive speakerphone

Jabra Drive reviewHandsfree bellen in de auto wordt kinderlijk eenvoudig met de Jabra Drive speakerphone. Voor bellers die geen bluetooth headset in hun oor willen, of nog steeds met de telefoon in de hand bellen in de auto, is de Drive van Jabra een goedkope en eenvoudige oplossing voor mobiel bellen in de auto.

Met enige scepsis openen we de verpakking van de Drive, welke belooft dat we in slechts 3 eenvoudige stappen kunnen werken met de speakerphone. In de doos bevindt zich naast de Drive een micro-usb oplaadkabel, een universele plug voor de sigarettenaansteker en een handleiding

Aansluiten en verbinden met de telefoon

De handleiding laten we voorlopig even in de doos. De batterij van de Jabra is reeds opgeladen dus we kunnen direct aan de slag. Bluetooth op de telefoon aanzetten, scannen voor devices en verbinding. That’s all! Het invoeren van een wachtwoord (standaard 0000) is zelfs niet eens nodig om verbinding te maken.

De speakerphone geeft middels een stem aan dat het apparaat verbonden is. De verbinding blijft bestaan zo lang de telefoon is ingeschakeld. Bij uit- en weer aanzetten van de Drive verbindt deze zichzelf weer opnieuw zonder problemen.

Design en mogelijkheden

De Jabra Drive kwam ons in eerste instantie redelijk groot over. De grootste ruimte wordt ingenomen door de speaker, met daarboven de volume regelaar en de microfoon. Middels de metalen clip kan het apparaat eenvoudig aan de zonneklep van de auto bevestigd worden. Eenmaal bevestigd valt de grootte van het apparaat minder op.

Op de speaker bevindt zich een led die verschillende modus van het apparaat aangeeft. Door de gesproken instructies is deze eigenlijk overbodig en misschien zelfs enigszins storend als de led zich precies boven je ogen aan de zonneklep bevind. De Drive ondersteunt meerdere Bluetooth verbindingen, waardoor je met maximaal 2 apparaten tegelijk verbinding kunt maken.

Geluidskwaliteit en gebruiksgemak

De geluidskwaliteit van deze Bluetooth handsfree set is werkelijk prima. Het volume stel je eenvoudig zelf in en het geluid is zeer helder en met weinig ruis. De combinatie van ruisonderdrukking en de gevoelige microfoon maken de Drive werkelijk tot een prima apparaat met een zeer heldere spraakweergave.

Doordat je meerdere apparaten tegelijk kunt aansluiten is het bijvoorbeeld ook mogelijk om GPS instructies of muziek via een ander Bluetooth apparaat af te spelen op de Jabra. De geluidskwaliteit voor muziek is wat minder, maar daarvoor is het apparaat ook niet primair ontworpen.

speakerphone-specs

Volgens opgave van de fabrikant heeft de speakerphone een gesprekstijd van 20 uur en een standby tijd van ongeveer 30 dagen. Dat zijn prima specificaties, zeker voor mensen die geen uren achtereen bellen in de auto. En met de autolader in de buurt is opladen zo gebeurd.

Conclusie: de functies die je nodig hebt tegen een goede prijs

De Jabra Drive is een prima alternatief voor de duurdere handsfree kits tegen een vriendelijke prijs. De Drive is verkrijgbaar vanaf ongeveer 50 euro en dat is een prima prijs gezien de specificaties van het apparaat.

Zeker als je nu nog met een Bluetooth headset werkt in de Jabra een welkome vervanging. De grote van de speaker is iets boven verwachting, dus onzichtbaar wegwerken in de auto is geen optie. De gesprekskwaliteit is echter zeer goed, de bediening en aansluiting kinderlijk eenvoudig. Dat maakt de Jabra Drive uiteindelijk een prima keuze!

Onze dank gaat uit naar MobielBereikbaar.nl, waar je nog veel meer telefoon accessoires kunt vinden. Ook voor nieuwe iPhone 5 accessoires ben je bij hen aan het juiste adres.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *