De vernieuwde iPad 3 vanaf nu te koop

De vernieuwde iPad is vanaf nu te koop. En dat is een goed moment om de nieuwe iPad 3 van Apple eens onder de loep te nemen. Want sommige mensen denken misschien, “weer een nieuwe iPad”, en wat is er eigenlijk verbeterd? Dat zal snel in dit artikel duidelijk worden.

apple ipad3

Het beeldscherm

Als je de nieuwe Apple iPad 3 voor het eerst ziet, dan zou je denken dat er niet veel veranderd is.  Dat zie je ook pas als je een kenner bent of de nieuwe iPad naast de iPad 2 houdt.  Het meest opvallende en ook meeste belangrijke verschil met de iPad 2 is wel het beeldscherm. Daarnaast is de nieuwe iPad 0,6 millimeter dikker en daarnaast ook 51 gram zwaarder. Waarom? zou je denken! Nou dat komt voornamelijk door het vernieuwde Retina beeldscherm.

Het nieuwe beeldscherm is zeer scherp, tot wel 4x scherper dan haar voorganger, en haalt een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Dat komt neer op een hogere resolutie dan Full HD dat is 1080p. Met het blote oog is dat haast niet waarneembaar, maar toch vergroot het enorm de beeldkwaliteit. Voornamelijk met het afspelen van video’s ervaar je een zeer groot verschil. Daarnaast is ook de kleurkwaliteit verbeterd.

iSight camera

Naast het vernieuwde beeldscherm is ook de camera aan de achterkant onder handen genomen. Evenals de iPhone 4s is deze nieuwe iPad uitgerust met een iSight camera. Dit is een zeer scherpe 5 megapixel camera, waarmee prachtige foto’s en Full HD (1080p) video opnames gemaakt kunnen worden. Tevens hoeft je niet meer te vrezen voor schokkende beelden, dankzij de ingebouwde digitale video stabilisator. Na je opname is het mogelijk om de video op de iPad te bekijken, of je kunt de HD video draadloos streamen naar bijvoorbeeld je HD TV, om hem daar af te spelen.

Snelheid

Onder de motorkap van de nieuwe iPad ligt een zeer krachtige 1 GHz  dual-core processor, met daarnaast een vernieuwde Quad-core grafische processor voor prachtige beeldprestaties. Daarnaast is het werkgeheugen ook verdubbeld van 512 MB naar 1 GB. Dit zorgt uiteraard voor zeer snelle en soepele prestaties. Hierdoor is het mogelijk om de mooiste 3D spellen te spelen of om je net gemaakte beeldmateriaal te bewerken.

Conclusie

Dankzij het sterk verbeterde Retina beeldscherm, de nieuwe iSight 5 megapixel camera , de verbeterde processor en werkgeheugen is het een flinke verbetering ten opzichte van haar voorgangers.

Geen reacties

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *