Jaar van de 12 megapixel camera telefoons?

sony-ericsson satioWie produceert de telefoon met de snelste processor, het grootste beeldscherm of het laagste gewicht? Fabrikanten van mobiele telefoons verkeren in een constante nek aan nek race met elkaar. Een ander strijdpunt is het aantal megapixels van de camera . Lang leek het erop dat Sony Ericsson deze race zou gaan winnen.

In Februari van dit jaar kwam de Japanse fabrikant op het Mobile World Congress met de 12 Megapixel Sony Ericsson Satio naar buiten welke vanaf oktober te koop is. Met zulke telefoons moesten wel geweldige foto’s te maken zijn zo werd gedacht en dus kon het niet lang duren voordat ook Samsung de markt betrad met een 12 megapixel camphone, de Pixon 12 M8910.

Jammer voor Sony Ericsson wist Samsung de telefoon al in augustus te lanceren. Ook LG zal naar alle waarschijnlijkheid deze nieuwe trend van meer megapixels volgen. Er wordt verwacht dat LG nog dit jaar met een nieuwe 12 MP telefoon komt, de LG Louvre. Alleen Nokia lijkt te twijfelen of ze mee moeten gaan met de huidige trend, maar zet vooralsnog in op verbetering van de huidige 5 en 8 megapixel camera’s. En daar heeft Nokia misschien best een punt.

Want meer megapixels leidt niet automatisch tot betere foto’s. Er moeten immers meer lichtontvangende dioden op dezelfde sensor passen (oftewel een grotere pixeldichtheid), wat leidt tot meer ruis op de gemaakte foto’s. Het lijkt er dus op dat mobiele telefoon fabrikanten beter kunnen investeren in het verbeteren van hun camera software.

Overigens heeft Samsung al een nieuw tijdperk binnen de camera telefoons ingeluid door het bekendmaken van de Samsung SCH-W880, welke naast een 12 megapixel camera ook nog eens over 3 keer optische zoom beschikt.

5 reacties

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *