Nokia gaat back-to-basic met de Nokia 230

Tegenwoordig moet je moeite doen om géén smartphone te kopen. De Nokia 230 is dan een verademing; een gsm voor iedereen die geen smartphone wil hebben. De telefoon is vanaf nu te koop in Nederland.

Voor veel mensen is de functionaliteit van een normale gsm voldoende. Gewoon af en toe bellen, een sms versturen en af en toe een foto maken. Misschien een keer Twitteren of een bericht plaatsen op Facebook, maar daar blijft het dan wel bij. De Nokia 230 zorgt ervoor dat je al deze functies kunt gebruiken zonder alle toeters en bellen van een hedendaagse smartphone. De gsm is namelijk uitgerust met speciale apps voor Facebook en Twitter en beschikt over reguliere numerieke druktoetsen, iets waarop veel mensen vandaag de dag nog steeds sneller kunnen typen dan op een touchscreen. Daarnaast is het ook mogelijk om applicaties zoals Skype en Facebook Messenger te installeren.

Zuinig met dataverkeer en lange batterijduur

Dankzij vele optimalisaties consumeert de Nokia 230 zo min mogelijk dataverkeer waardoor de kosten voor mobiel internet beperkt blijven. Het beeldscherm van de Nokia 230 heeft een grote van 2,8 inch en beschikt over een resolutie van 320 x 240 pixels. Met de 1200 mAh accu moet het toestel het 23 dagen in standby tijd weten te overleven en kan er 23 uur non-stop worden gebeld.

Prijs en beschikbaarheid

Het prijskaartje van de Nokia 230 is misschien nog wel het meest opvallende aspect van het toestel. De Nokia 230 is vandaag namelijk in de eerste Nederlandse winkels gespot met een verkoopprijs van ongeveer 65 euro. Op dit moment is de telefoon te koop bij o.a. Bol.com maar zal in de komende weken in meer webshops aangeboden worden.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *