BlackBerry of iPhone?

iphone blackberryJe bent van plan een pda of smartphone te kopen maar je twijfelt nog tussen de twee koplopers van het gamma: de BlackBerry of de iPhone? Wij proberen je op weg te helpen met een vergelijk van beide telefoons.

De iPhone is een jonger model en verscheen pas in 2007, terwijl er reeds een BlackBerry model in het jaar 1999 beschikbaar was. Nu denk je misschien dat BlackBerry telefoons beter zijn omdat ze al langere tijd op de markt zijn. Niets is minder waar, het is en blijft een nek aan nek race tussen de twee concurrenten om hun plaats op de markt te veroveren en te behouden.

Maar wat zijn de belangrijkste verschillende tussen deze twee modellen? We kijken o.a. naar de prijs, het design, de grootte, de camera, het geheugen en de batterij van beide toestellen.

Prijs: wat de prijs betreft, merken we een duidelijk verschil op. Afhankelijk van het feit of je een los model koopt of een model met abonnement, kan de prijs erg verschillen. Voor een losse BlackBerry betaal je rond de 400 euro, terwijl de prijs voor een losse iPhone kan oplopen tot 800 of 900 euro.

Design: je kunt er niet om heen, de iPhone heeft een verrukkelijk design. De mooie gladgestreken touch me phone ziet er vaak heel wat aantrekkelijker uit dan sommige BlackBerry modellen maar dit hangt natuurlijk af van welk BlackBerry model je koopt.

Grootte & Gewicht: de iPhone heeft afmetingen van 115,5 x 62,1 x 12,3mm. De grootte van een BlackBerry verschilt per model. De BlackBerry Bold bijvoorbeeld heeft een grootte van 114 x 66 x 14mm. Het gewicht van de iPhone bedraagt 133 gram terwijl een licht BlackBerry model 135 gram weegt.

Camera: zowel de iPhone als de BlackBerry (sommige modellen) hebben een camera van 3.2 megapixels met autofocus.

Geheugen: de iPhone heeft een standaard geheugen van 8 of 16 GB dat niet uitbreidbaar is. Bij BlackBerry is het geheugen uitbreidbaar tot 16 GB.

Batterij: de levensduur van de batterij van beide smartphones is goed. De batterij van de iPhone gaat tot 12,5 dagen stand-by mee met maximaal 5 tot 10 uur gesprekstijd, afhankelijk van het model. De batterij van de BlackBerry gaat tot 15 dagen stand-by mee en haalt een gesprekstijd van 5,5 uur.

Heb je nu een idee welke smartphone bij je past? Als je toch nog twijfels hebt surf dan even naar Testfreaks. Ga naar www.testfreaks.nl/mobiele-telefoons/apple-iphone/ voor de iPhone of www.testfreaks.nl/mobiele-telefoons/blackberry-storm-9500/ voor de BlackBerry Storm 9500. Deze website helpt je bij je keuze aan de hand van handige tips en reviews.

18 reacties

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *