Coming soon: de Sony Ericsson Xperia Arc

Sony Xperia ArcSony Ericsson heeft op de Amerikaanse Consumer Electronics Show een nieuw toestel onthuld. Deze nieuwe smartphone, de opvallend vormgegeven Sony Ericsson Xperia Arc, zal het stokje van de Xperia X10 overnemen als het vlaggenschip van de succesvolle Xperia-serie.

Hoewel de pers meer zat te wachten op aankondigingen omtrent de Playstation Phone, werd de Xperia Arc met open armen ontvangen. De reden hierachter is het opvallend mooie design; met een maximale dikte van slechts 8,7mm is de Sony Ericsson Xperia Arc uitzonderlijk dun. Daarnaast heeft het toestel een bijzonder profiel; de licht gekromde achterkant geeft naast een extreem strak uiterlijk ook een bijzonder prettige ergonomie. Het 4,2-inch scherm is dankzij de unieke Bravia-technologie zeer scherp en kleurrijk, zonder dat hiervoor een duur AMOLED scherm voor nodig is. De ruime schermresolutie van 480×854 (FWVGA) garandeert een uitstekende multimedia-ervaring voor mensen die graag video kijken. Mensen die liever een video opnemen, zullen blij zijn met de mogelijkheid een 720p HD-video op te nemen. De 8 Megapixel-camera is niet baanbrekend, maar voldoet ruim voor mensen die simpelweg leuke plaatjes willen schieten onderweg.

Qua software zal de Arc geleverd worden met de nieuwste versie van Google Android; versie 2.3. Je bent dus verzekerd van een optimale software-omgeving, zowel qua snelheid als qua mogelijkheden. Onder de motorkap heeft Sony Ericsson duidelijk gekozen voor een vertrouwde en geteste techniek. Het hart bestaat uit een gemoderniseerde versie (MSM7230) van de zeer geroemde 1GHz Qualcomm Snapdragon chipset. Hierin bevindt zich een aparte grafische eenheid, die ervoor zorgt dat de Arc ook op grafisch gebied prima meekan met moderne toppers als de HTC Desire Z en de Samsung Galaxy S. Om het geheel een acceptabele tijd draaiende te houden, heeft Sony Ericsson gelukkig gekozen voor een krachtige 1500mAh batterij.

De Sony Ericsson Xperia Arc wordt tegen het einde van het eerste kwartaal in Nederland verwacht. Qua prijs is helaas nog niets bekend.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *