Geeft Galaxy S5 Prime verkoop van de S5 een boost?

samsung-galaxy-s5-primeDe geruchten over de Galaxy S5 Prime gonzen al maanden over het internet. Deze gepimpte S5 is in nevelen gehuld en Samsung houdt zijn kaken stijf op elkaar. Wanneer de S5 Prime verschijnen? En zo ja, zal dit de verkopen van de in april verschenen Galaxy S5 een boost geven? Lees hier de laatste stand van zaken rond de Galaxy S5 Prime.

Waarom een Prime-versie?

In april verscheen het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Volgens Samsung lopen de verkopen van de S5 uitstekend. De verkoop van de S5 overtreft volgens het Koreaanse bedrijf die van de voorganger S4. Ondanks dat kreeg Samsung in het eerste kwartaal van dit jaar te maken met een afname in haar marktaandeel. Bovendien voelt Samsung de hete adem van de concurrentie in de nek.

Galaxy S5 bedreigd door LG G3

Bij de lancering was de S5 de meest geavanceerde telefoon op de markt. De ontwikkelingen gaan echter snel. De binnenkort te verschijnen LG G3 lijkt de Galaxy S5 te gaan overklassen met een Quad HD scherm en andere betere specs. Ook HTC en Apple zitten niet stil. Samsung komt daarom met een op gevoerde versie van de S5, om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden. De S5 Prime zal naar verwachting onder andere de volgende specs hebben:

  • Een Quad HD-scherm, met een resolutie van 2560 x 1440 pixels
  • 3 GB RAM-geheugen
  • 32 GB opslaggeheugen
  • Een behuizing van metaal en glas

Met deze verbeterde eigenschappen lijkt Samsung het hoofd te kunnen gaan bieden aan de concurrenten.

Wanneer verschijnt de Galaxy S5 Prime en wat gaat hij kosten?

Aangezien Samsung zwijgt, blijft het enigszins gissen wanneer de S5 Prime gaat verschijnen. De vraag is ook of deze in groten getale verkrijgbaar zal zijn. Men zegt dat Samsung problemen heeft om de QHD-schermen in grote aantallen te produceren. Aanvankelijk werd verwacht dat de Prime half juni zou verschijnen, september lijkt nu waarschijnlijker. Een mooie bijkomstigheid daarvan is dat Samsung dan gelijk de strijd aan kan gaan met de iPhone 6, die ook rond die tijd zal verschijnen.

Als Samsung de productie op orde krijgt kan de prijs misschien nog een belemmering vormen. De Galaxy S5 Prime wordt niet goedkoop: ongeveer 650 euro. Maar voor dat geld heb je dan wel een telefoon die zich kan meten met de besten. Benieuwd hoe de Galaxy S5 Prime eruit komt te zien? Deze gelekte foto’s zouden van de Prime zijn.

Ga jij ook voor een Prime? Laat het weten in de reacties!

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *