Eindelijk: de Google Nexus One

google-nexus-oneNa veel speculaties is hij eindelijk geïntroduceerd door Google: de Nexus One. De supertelefoon waarmee Google een nieuwe poging doet om de populaire iPhone van Apple naar de kroon te steken.

Vorig jaar zijn er al diverse telefoons op de markt gebracht op  basis van het nieuwe besturingssysteem Android van Google. Echter bij dit nieuwe toestel heeft Google zich direct bemoeid met de specificaties, de hardware en de software.

De Nexus One is 11,5 millimeter dik, weegt 130 gram en beschikt over een camera van 5 megapixels. Er zijn diverse leuke gadgets ingebouwd, zoals de spraakherkennings software Google Voice en diverse 3D-effecten op het scherm. Door een snelle processor kunnen er meerdere programma’s tegelijk draaien op de telefoon.

Ander opvallend detail is dat Google de telefoon zelf verkoopt via een speciale eigen website. Vooralsnog is de Google Nexus One alleen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Singapore en Hongkong te bestellen. Het toestel kost 529 dollar in de losse verkoop. Met een abonnement bij provider T-Mobile komt de prijs op 179 dollar.

2 reacties

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *