iPhone 5S nog steeds populair

Hoewel de iPhone 6 en 6 Plus al meer dan een half jaar op de markt zijn blijven de oudere 5S en 5C modellen nog steeds populair. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijker iPhoneAbonnementen.net.

In een uitgebreid onderzoek heeft de vergelijker gekeken naar de website statistieken vanaf de verkoopdatum van de iPhone 6 en 6 Plus op 26 september 2014. Hieruit blijkt dat de iPhone 5S veruit het populairst is onder bezoekers van de website gevolgd door de iPhone 6, 5C en de 4S. Meer dan 40% van de bezoekers van de website bezoekt de iPhone 5S pagina. Dit is voor de andere modellen veel lager. De iPhone 6 Plus doet het verassend minder goed en eindigt op de laatste plek.

Kleiner model iPhone nog steeds populair

“Consumenten kiezen blijkbaar liever voor de kleinere iPhone 5S aan de hand van de prijs. De iPhone 5S is niet het nieuwste model maar wel veel voordeliger dan de twee nieuwe modellen”, aldus onderzoeker Nick Berends.

Het grootste verschil tussen de 5S en 5C modellen en de 6 modellen is het formaat. De 5S en 5C modellen hebben een formaat van 4 inch terwijl de iPhone een formaat heeft van 4,7 inch. De iPhone 6 Plus heeft een nog groter formaat van 5,5 inch. Geruchten vertellen dat Apple mogelijk opnieuw een 4 inch iPhone model uitbrengt. Dit is echter nog maar slechts een gerucht.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *