Maakt Nokia het waar? Een vergelijking met de concurrentie

Nokia heeft deze zomer grootse plannen. Het Finse merk brengt dan namelijk drie nieuwe Android-telefoons op de markt: de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6. Toch blijft er één vraag onbeantwoord: hoe goed zijn de Nokia 5 en Nokia 6 ten opzichte van directe concurrenten?

Nokia 6 versus de Huawei P10 Lite en HTC One A9

De Nokia 6 is een betaalbare smartphone uit de hogere middenklasse. We vergelijken ‘m met twee toppers uit dezelfde prijsklasse: de Huawei P10 Lite en HTC One A9. De Huawei scoort goed met zijn prestaties en de One A9 heeft de ‘looks’. Kan de Nokia 6 opboksen tegen deze ‘beauty’ en ‘beast’?

nokia-3Design en scherm

Alle drie de telefoons zijn mooi afgewerkt en voelen stevig aan. De Nokia 6 en HTC One A9 zijn allebei volledig gemaakt van aluminium. Bij Huawei pakten ze het iets anders aan: de P10 Lite is aan de achterkant namelijk van glas. Het ontwerp van de HTC One A9 valt het meeste op. Dit toestel lijkt namelijk als twee druppels water op de iPhone 6s.

Qua uiterlijk is er geen duidelijke winnaar. Die is er op schermgebied wél. De Nokia 6 heeft het grootste en beste scherm. Deze is 5,5 inch groot en heeft een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Hiermee kijk je video’s in topkwaliteit. De andere telefoons hebben dezelfde resolutie maar een kleiner scherm. Hierop is alles nét wat minder goed te zien. Bovendien is het scherm van de Nokia 6 lekker helder en weergeeft het kleuren realistisch.

Prestaties en camera

De Huawei P10 Lite heeft de krachtigste processor en het meeste werkgeheugen. Hoe kan het dan dat de Nokia 6 met iets minder goede hardware tóch even snel is? De Nokia draait op de originele versie van Android zoals Google deze bedoeld heeft. Huawei heeft Android voor de P10 Lite flink aangepast met bijvoorbeeld een ander uiterlijk. Dit zorgt ervoor dat deze telefoon net iets minder snel is. De One A9 is qua hardware en prestaties de mindere van de drie. Daarnaast heeft deze telefoon met 16 GB twee keer zo weinig opslaggeheugen.

Alle drie de telefoons hebben een goede ‘main camera’. Ze schieten stuk voor stuk heldere, scherpe en detailrijke foto’s. De Huawei en HTC scoren extra punten met hun uitgebreide camera-app. Ideaal voor als je wil spelen met bijvoorbeeld de belichting. De P10 Lite en Nokia 6 hebben een goede selfiecamera die foto’s schiet in 8 megapixel. De 4-megapixelcamera aan de voorkant van de HTC One A9 is iets minder goed.

Welke telefoon is de beste?

De drie telefoons zijn veelzijdig en ‘premium’. Zo hebben ze alle drie een vingerafdruksensor. Onderaan de streep komt de Nokia 6 als beste uit de bus. Apps starten op deze telefoon snel op en hij hapert niet. De prestaties van de Huawei P10 Lite zijn vergelijkbaar met die van de Nokia 6. Dit toestel heeft alleen een iets minder fijne Android-versie. Verder heeft de Nokia 6 een mooi ontwerp dat goed is afgewerkt. Dankzij al deze pluspunten biedt de Nokia 6 het meeste waar voor zijn geld.

Wil je de Nokia 5 en de Nokia 6 vergelijken met meer toestellen? Lees dit artikel dan verder op de blog van KPN.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *