Nokia N86 officieel aangekondigd

nokia n86Op het Mobile World Congress heeft Nokia vandaag officieel bevestigd dat de Nokia N86 8MP op de markt gaat komen. Zoals de naam al zegt is de N86 onderdeel van de Nokia N-serie. Toch wel de lijn toptoestellen van de Finse fabrikant.

De toevoeging 8MP staat voor 8 megapixel, de resolutie van de camera. Voluit zouden we dus eigenlijk moeten spreken van de Nokia N86 8 megapixel telefoon. Het is voor het eerst dat Nokia een GSM met zo’n goede camera uitbrengt. Dit is dan ook het voornaamste onderscheidende kenmerk van de N86. Veel andere toestellen in de Nokia N-serie hebben al behoorlijk goede specificaties, maar aan de N86 8MP is ook nog eens een absolute top camera toegevoegd.

Volgens de directeur van de Nokia Nserie telefoons, Juha-Pekka Sipponen is “het diafragma van de Nokia N86 8MP vergelijkbaar met die van kwalitatief hoogstaande, losse digitale camera’s” en neemt de telefoon “perfect heldere breedbeeld foto’s”.

Ieder onderdeel van de N86 8MP is ontworpen met de fotografie functie in gedachten. Het toestel heeft 8 gigabyte geheugen zodat er duizenden foto’ s op geplaatst kunnen worden en is voorzien van GPS. Daardoor worden de foto’s voorzien van de exacte locatie waar deze is genomen. De foto’s zijn direct te uploaden naar sites als Flickr. Ook kan deze mobiele telefoon aangesloten worden op je televisie om daarop direct de foto’s te tonen. Een volledig overzicht van alle N86 eigenschappen staat inmiddels online

De Nokia N86 8MP zal in het tweede kwartaal van 2009 in Nederland te koop zijn in de kleuren Indigo en White. Een exacte datum is nog niet genoemd, maar zal dus waarschijnlijk in april, mei of juni liggen. De verwachte prijs voor een losse N86 is rond de 375 euro.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *