Samsung Galaxy S5 versus iPhone 5S, wie wint?

iphone-5s-samsung-galaxy-5sWe kiezen steeds vaker voor een smartphone. De afgelopen jaren werden er van deze hightech toestellen zelfs meer verkocht dan van de klassieke gsm toestellen. Zowel de Samsung Galaxy S5 als de iPhone 5S van Apple zijn de absolute koplopers in dit marktsegment. Beide toestellen kunnen de veeleisende consument steeds meer bekoren, maar welk toestel troeft uiteindelijk de ander af?

Zowel de Samsung Galaxy S5 als de Apple iPhone 5S zijn de opvolgers van de bijzonder populaire Galaxy S4 en van de Apple iPhone 5. Hoe doorstaan beide toestellen de vergelijking met elkaar?

Smaken verschillen

Het oog wil ook wat, zeker wat betreft de keuze van een hightech smartphone. Op het vlak van design verschillen beide toestellen grondig van elkaar. Hoewel de iPhone van Apple veel compacter is, is de Galaxy S5 een stuk lichter dan zijn belangrijkste concurrent die het ook met een opvallend kleiner display moet doen.

Materialen

De prestigieuze iPhone 5S is gemaakt van hoogwaardig aluminium, terwijl zijn tegenhanger grotendeels van plastic werd vervaardigd. Ondanks deze belangrijke handicap is de S5 zowel stof- als waterbestendig, en dat is uiteraard een belangrijk pluspunt, zeker voor actieve gebruikers.

Scherm en display

Het display is ongetwijfeld één van de belangrijkste onderdelen van een smartphone. De iPhone doet het met een scherm van vier inch en een resolutie van 1136 bij 640 pixels. Dat zorgt voor een pixeldichtheid van 326 ppi (pixels per inch). Daarmee moet zijn beeldscherpte het duidelijk onderdoen voor de Galaxy S5 met 432 ppi, die ook over een groter scherm beschikt. Op het vlak van de helderheid kunnen beide toestellen best met mekaar wedijveren. Beide displays beschikken over een kraswerende beschermlaag en zijn uitstekend afleesbaar, zelfs in volle zonlicht.

Foto’s maken

De iPhone 5S is uitgerust met een gebruiksvriendelijke 8-megapixel camera met led-flitser die razend snel reageert, zelfs tussen foto- en videomodus. De kwaliteit is uitstekend. Foto’s zijn kleurrijk en haarscherp. De camera van de S5 heeft duidelijk meer mogelijkheden.

Software

iOS en Android verschillen enorm van elkaar, maar beide besturingssystemen zijn opvallend verbeterd. Android biedt ontelbare widgets, openheid en een grotere mate van aanpasbaarheid. iOS, het besturingssysteem van Apple, zorgt dan weer voor extra veiligheid en is ook soepeler. Beide toestellen beschikken over een bijzonder groot aanbod aan apps. De belangrijkste games en apps voor sociale media vind je zowel in Google Play als in de App Store.

Batterijduur

Smartphones kunnen steeds meer en dat heeft uiteraard een negatieve invloed op hun batterijduur. De Samsung is uitgerust met een 2800 mAh sterke batterij en dat is een beduidend grotere capaciteit dan die van de Apple (1560 mAh), waardoor de Galaxy een opmerkelijk grotere stand-by tijd heeft.

Opslaggeheugen

Het opslaggeheugen bij de iPhone 5S kan niet uitgebreid worden. Je moet vooraf bepalen hoeveel opslagruimte je nodig hebt. De Galaxy S5 beschikt standaard over 16 GB, waarvan ongeveer de helft beschikbaar is voor de gebruiker. Met behulp van een microSD kaartje kun je het opslaggeheugen eenvoudig uitbreiden tot maximaal 128 GB.

Conclusie

De iPhone 5S is kleiner dan zijn concurrent maar wel iets zwaarder. Wie veel foto’s en video’s bekijkt is beter af met het superieure scherm en de camera van de Samsung Galaxy S5. De Apple is gebruiksvriendelijker, echter zijn grootste concurrent is een stuk veelzijdiger.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *