Samsung Jet is een regelrechte hit

Samsung JetBinnen een week na de officiële presentatie van Samsung’s nieuwe toptoestel, de Samsung Jet, gaf de Koreaanse fabrikant aan dat er al 2 miljoen preorders geplaatst waren. Ook nu de Samsung Jet in de winkels ligt, blijkt de verkoop goed aan te houden. Daarmee streeft dit nieuwe toestel zijn concurrentie ruimschoots voorbij.

Nog niet zo lang terug boekte Samsung al een enorm verkoopsucces met hun vorige vlaggenschip, de Samsung S8300 Ultratouch. Daarvan werden 1,8 miljoen stuks in de voorverkoop besteld. Ook de directe competitie, zoals bijvoorbeeld de LG Arena, kan niet tippen aan het succes dat de Samsung Jet momenteel boekt. Van dat model werden in de voorverkoop tot nu toe 1 miljoen stuks verkocht. De Samsung Jet brengt dan ook zeer concurrerende features ten tonele.

Samsung presenteerde de Jet tegelijkertijd in Londen, Singapore en Dubai met de slogan ‘smarter than smartphone’. Het model is gepositioneerd naast traditionele smartphones, die op een besturingsysteem als Windows Mobile, Symbian of Android werken. De Samsung Jet moet de grootste verschillen tussen een smartphone en gewone mobiele telefoon overbruggen. Daartoe is het toestel uitgerust met een razendsnelle 800MHz processor. Deze werkt beduidend sneller dan andere toestellen op de markt.

Samsung heeft daarnaast zijn eigen besturingsysteem uitgebreid met de TouchWiz 2.0 interface, waarmee widgets op het bureaublad geplaatst kunnen worden. Bovendien is de Samsung Jet met de Dolphin browser bijzonder goed toegerust voor intensief internetgebruik. De mogelijkheid om DivX en XviD bestanden af te spelen in combinatie met het heldere 3,1 inch AMOLED scherm maken de telefoon een mobiele bioscoop.

De verwachting is dat de Samsung Jet nog meer verkooprecords zal gaan breken en voor Samsung de telefoon van het jaar wordt.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *