Nieuw: de Samsung Omnia 7

samsung omnia 7Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Microsoft op 11 oktober haar nieuwe mobiele operating system Windows Phone 7 heeft gelanceerd. Het nieuwe OS, dat door velen als sterk vernieuwend of zelfs revolutionair wordt gezien, is door Microsoft van de grond af opgebouwd. Maargoed, een OS is slechts zo goed als de toestellen die het dragen. Samsung weet dit en neemt met de Omnia 7 geen halve maatregelen.

De Samsung Omnia 7 is samen met een aantal HTC-toestellen en LG’s Optimus 7 één van de eerste WP7-smartphones voor de Nederlandse markt. Hoewel deze toestellen qua specs allemaal erg op elkaar lijken, heeft de Omnia 7 iets wat de anderen niet hebben; een prachtig 4-inch AMOLED-scherm. Dankzij deze schermtechnologie zijn kleuren net iets helderder, is zwart ook echt zwart en wordt er op de baterij bespaard. Het grote scherm betekent wel dat de Omnia 7 een redelijk groot toestel is, dus je zult beeldkwaliteit en draadgbaarheid goed tegen elkaar moeten afwegen.

Qua bediening voldoet de Omnia 7 aan Microsoft’s eisen voor WP7. Onder het scherm vind je een drietal knoppen; de back-knop, de windows-knop en de zoek-knop. Daarnaast vind je aan de zijkanten zowel een volumetoets als een aparte cameratoets, waarmee je zelfs als de telefoon uit staat foto’s kunt maken. De windowstoets is in feite een home-toets, die je overal vandaan naar het homescreen brengt. Dit homescreen is uitgedost met zogenaamde ‘live tiles’; dynamische programma-icoontjes die allerlei nuttige informatie weergeven. Denk hierbij aan het weer, het nieuws, het aantal gemiste gesprekken of het aantal ontvangen mails. Al je gegevens in één oogopslag dus.

De Samsung Omnia 7 heeft de bewezen 1GHz SnapDragon processor aan boord, waarmee zowel muziek als video moeiteloos afgedraaid kan worden. Niet vernieuwend, maar mede dankzij Windows Phone 7 voelt de hele beleving sneller en vloeiender aan dan ooit. De camera van de Omnia 7 heeft een resolutie van 5 Megapixels en is voorzien van een heldere LED-flitser. Wil je video opnemen, dan kan dit in 720p HD-kwaliteit op een framrate van 25 frames per seconde. Geen schokkerige videootjes dus, maar volwaardige opnames.

Wil je graag aan de slag met deze nieuwe smartphone, dan zul je even moeten wachten. De Samsung Omnia 7 wordt begin november in Nederland verwacht en zal voor een niet-zo-zacht prijsje van ongeveer €500 los verkrijgbaar zijn.

Geen reacties

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *