Mobiel bankieren mag geen geld kosten

Consumenten zijn niet bereid te betalen voor mobiel bankieren. Hoewel een meerderheid van de consumenten bankieren met de mobiele telefoon belangrijk vindt, weegt het voordeel ervan niet op tegen de kosten.

Volgens een onderzoek van KPMG doet momenteel één op de vijf consumenten wereldwijd bankzaken met behulp van een mobiel apparaat. Volgens de onderzoeker betekent dat dat de banken inkomsten mislopen bij de overgrote meerderheid van de consumenten. Bovendien moet die 80 procent ervan worden overtuigd dat het de moeite van het proberen waard is en dat het de moeite waard is ervoor te betalen. Het belangrijkste obstakel is de beveiliging en de privacy. Daarnaast wil de consument dus ook niet betalen voor mobiel bankieren.

Ontwikkelen van mobiele diensten wel lonend voor banken

Volgens KPMG kan mobiel bankieren een succes worden en kan het in de toekomst financieel haalbaar en winstgevend voor de banken zijn als deze obstakels worden weggenomen. Bedrijven die snel op inspelen op niet betalen voor mobiel bankieren, zullen waarschijnlijk een flink marktaandeel opbouwen, maar het is niet waarschijnlijk dat de inkomsten uit die dienst de kosten zullen dekken. Desondanks is het volgens de onderzoekers beter als een bank een service voor mobiel bankieren opzet om te voorkomen dat zijn marktaandeel erodeert ten gunste van concurrenten die de dienst wél aanbieden.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *