Mobiele game in de strijd tegen huidkanker

cancer_gameDeze week is de nieuwe mobiele game van Fight cancer live gebracht. Het doel van de game is om zonbescherming bij jongeren uit te laten groeien tot iets vanzelfsprekends. Ondanks de urgentie van goede zonbescherming in de strijd tegen huidkanker, is gekozen voor een sympathieke vorm die geen onnodige schrik aanjaagt.

In de game richt je met zonnebrandcrème op strandgangers en surfers, om ze beter te beschermen tegen de zon. Er zijn 20 levels, waarbij obstakels en afstand het je steeds moeilijker maken. Via twitter en facebook kun je vrienden uitdagen om je highscore te verbeteren. De hoogste scores maken kans op een surfcamp in Zuid-Frankrijk of surfkleding en accessoires. De game is beschikbaar voor iPhone, Android en Java. De Android versie is geschikt voor Android 2.2 en kan direct al opgeslagen worden op de geheugenkaart van je Android telefoon.

Daarnaast ontwikkelde Fight cancer een functionele zonkracht app die je helpt om op tijd te denken aan zonbescherming. Ook de app draait om genieten van de zon, zonder te verbranden. Met zes vragen bepaal je je huidtype. De app koppelt je huidtype aan de zonkracht van de dag en geeft je een persoonlijk zonbeschermingsadvies. Je kunt 9 mensen opnemen in de zonkracht app, dus ook vrienden zijn voortaan op tijd voorbereid. Via internet of door een sms met “SUN” te sturen naar 4414 is de gratis app te downloaden.

“Jaarlijks krijgen zo’n 40.000 Nederlanders de diagnose huidkanker. 90 procent daarvan is gerelateerd aan de UV-straling waar de huid aan wordt blootgesteld. Onder het motto “Enjoy the sun. Fight cancer” maken we jongeren daarom bewust van zonbescherming. Door middel van de app, de game en de aanwezigheid van mobiele creambars en smeerteams op festivals kunnen we hen goed bereiken en wordt de boodschap op een positieve manier ontvangen”, zegt Anne-Marije Haijtink, Manager Fight cancer.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *