Besparen op belkosten met een sim only

Je kunt op vele manieren besparen op je belkosten door bijvoorbeeld te veranderen van gsm abonnement. Op het moment dat je een gratis gsm hebt gekregen bij een abonnement dan betaal je gemiddeld €25 euro per maand voor gemiddeld 200 belminuten. Op het moment dat dit abonnement tegen de einddatum loopt, kun je overstappen op een nieuw abonnement met eventueel een nieuw toestel. Op het moment dat je een nieuw toestel wilt zul je minder besparen maar indien je verder blijft bellen met u eigen toestel kun je starten met besparen.

Hoe gaat de besparing in zijn werk?

Als je wilt besparen op uw maandelijkse telefoonrekening van je mobiel abonnement moet je overstappen naar een andere abonnementsvorm zonder nieuw toestel. Op deze manier hoeft de provider u geen ‘gratis’ toestel te geven en kun je een korting verwachten op uw maandelijkse belminuten, smsjes en eventueel mobiel internet.

Naar welke abonnementsvorm moet ik overstappen?

Als je wilt besparen moet je overstappen naar een zogeheten sim only abonnement. Dit is een abonnementsvorm waarbij u geen gratis gsm krijgt maar juist korting op de maandelijkse prijs van uw belminuten en smsjes. In sommige gevallen bent u met een sim only abonnement wel tot 80% goedkoper uit ten opzichte van een abonnement met een gratis gsm. Natuurlijk is er geen enkele telecom provider die u een gratis gsm geeft, deze heeft u na afloop van het contract 3 dubbel terug betaald.

Alleen veel mensen hebben dit niet door en worden verlijd om een abonnement af te sluiten met een gratis gsm. U kunt dit goed zin door de prijs van een abonnement met gsm en 300 belminuten te vergelijken met een sim only abonnement met 300 belminuten. Hier zit gemiddeld een verschil tussen van €17,50 per maand!! Dit is op basis van een tweejarig contract 420 euro! En misschien is het toestel maar 250 euro inkoop. Of te wel telecom providers maken hier een marge op van 170 euro met een gratis gsm!

Waar begint de zoektocht naar de besparing?

Je kunt overal een sim only abonnement afsluiten en er zijn wel honderd verschillende mogelijkheden, maar wat is nou de juiste keuze? Welke provider? Hoeveel belminuten? U zit ongetwijfeld met genoeg vragen waar u in eerste instantie nog geen antwoord op heeft. Wij helpen u aan de hand van dit artikel antwoord te geven op deze vragen.

Als eerst is het belangrijk om te kijken en te berekenen hoeveel u maandelijks verbruikt aan belminuten, smsjes en eventueel mobiel internet. Dit kunt u gemakkelijk berekenen door de laatste 3 facturen van uw provider te bekijken en de minuten op te tellen en de smsjes bij elkaar op te tellen, deze deelt u vervolgens door 3 en u weet het gemiddelde maandelijkse belminuten en het gemiddelde van de verstuurde smsjes per maand. Doordat u dit weet kunt u starten met het zoeken naar de goedkoopste sim only aanbieding. Je kunt een sim only vergelijken op deze website en u vindt direct de direct de goedkoopste aanbieding op basis van uw persoonlijke verbruik.

Afronden van gemiddelde verbruik

Op het moment dat het gemiddelde verbruik van belminuten 280 belminuten per maand bedraagt dan adviseren wij het af te ronden naar boven. Begin u zoektocht dan met 300 belminuten. Op deze manier belt u minder snel over uw belbundel heen en voorkomt u hoge minuut prijzen die telecom providers rekenen voor het gebruik van belminuten buiten de beldundel.

Welke provder moet ik kiezen?

Er zijn anno 2012 maar liefst 11 merken en telecom providers waar je kunt beginnen met het besparen door een sim only abonnement af te sluiten. Eigenlijk zijn er in Nederland maar 3 eigen zelfstandige mobiele netwerken namelijk: T-Mobile, KPN en Vodafone alle andere 8 merken/ telecom providers maken gebruik van deze 3 netwerken en zijn dan ook vaak eigendom van de netwerken zelf.

Een voorbeeld is bijvoorbeeld provider Ben sim only dit merk opereert zelfstandig onder de naam Ben maar maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile en is ook volledig eigendom van T-Mobile. Een ander voorbeeld is Simyo dit is de grootste concurrent van Ben en hebben nagenoeg dezelfde sim only abonnementen en zelfde tarieven voor de abonnementen, ze maken gebruik van het netwerk van KPN en is ook eigendom van KPN.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *