Prepaid naar Sim Only: wanneer het tijd is om over te stappen

Overweeg je al een tijdje om over te stappen van Prepaid naar Sim Only? Hoewel Prepaid een aantal voordelen heeft, is Sim Only ook een goede keuze. We schetsen graag een paar scenario’s. Zo weet jij of dit het juiste moment is om over te stappen van Prepaid naar Sim Only.

Scenario 1: je belt regelmatig

Als je een paar keer per week met je ouders of vrienden belt is Sim Only waarschijnlijk voordeliger dan Prepaid. Het minuuttarief is bij de meeste providers met elke Sim Only bundel goedkoper dan het vaste Prepaid tarief. Bij Simyo is het verschil bijvoorbeeld heel duidelijk. Betaal je voor een minuut bellen met Prepaid tien cent, bij Sim Only is het minuuttarief bij de kleinste bundel al zeven cent. Dit tarief is bij grotere bundels zelfs nog lager.

Scenario 2: mobiel internet gebruik je dagelijks

Stuur je dagelijks berichtjes via WhatsApp, zit je ook weleens op Facebook en kijk je af en toe video’s via YouTube? De kans is dan best groot dat je per maand ongemerkt toch 1 GB aan mobiele data gebruikt. Sim Only is dan voordeliger dan Prepaid. Bovendien heb je met Sim Only vaak gratis 4G, terwijl dat met Prepaid geen vanzelfsprekendheid is. Je kunt dan dus ook nog eens veel sneller internetten!

Scenario 3: je wil niet vastzitten aan een abonnement

Het mooie aan Prepaid is dat je geen verplichting met een provider aangaat. Maar wist je dat Sim Only vaak ook maandelijks opzegbaar is? Daarnaast kun je dan vaak elke maand de bundels aanpassen, zodat je altijd een abonnement hebt dat bij je past. Ook kun je dan gewoon blijven bellen met je huidige nummer. Providers regelen nummerbehoud namelijk altijd gratis voor je. Handig, want dan hoef je niet al je familie, vrienden en collega’s te updaten over je nummerwijziging.

Overstappen van Prepaid naar Sim Only

Wil je overstappen van Prepaid naar Sim Only? Als je dit bij dezelfde provider doet, betaal je in principe geen aansluitkosten. Op het Simyo Blog lees je precies wat je moet doen om over te stappen van Prepaid naar Sim Only. Je zult zien dat het misschien nóg makkelijker is dan je al denkt. Je Prepaid tegoed blijft trouwens gewoon geldig. Sommige providers storten het terug op je rekening, andere providers verrekenen het in je eerste Sim Only factuur. Zo krijg je een mooie eenmalige korting op je nieuwe abonnement. Succes met overstappen!

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *