Sim Only in combinatie met 4G

De opkomst van het snellere mobiele internet, 4G, lijkt inmiddels niet meer te stoppen. Ook steeds meer consumenten maken gebruik van 4G, echter is dit vaak wel in combinatie met een abonnement waarbij een gratis toestel is verkregen. De opkomst van 4G onder de SIM Only abonnementen lijkt inmiddels ook op te komen, maar nog niet helemaal zoals dit gaat bij de reguliere abonnementen. Er zijn hier dan ook enkele goede redenen voor waarom het juist bij SIM Only abonnementen nog steeds enigszins wordt weg gehouden.

Telefoon

Steeds meer nieuwe smartphones hebben ook de mogelijkheid om te kunnen internetten via 4G. Het is dan ook niet vreemd dat deze toestellen veel verkocht worden in combinatie met een 4G data-abonnement. Je hebt dan dus de beschikking over een smartphone met 4G en dus ook toegang tot het snellere mobiele internet. Bij SIM Only moet je juist al in het bezit zijn van een smartphone en in veel gevallen wordt 4G nog niet ondersteunt. Inmiddels lijken ook steeds meer klanten van een SIM Only abonnement hun smartphone te wijzigen en kiezen dan ook bewust voor ondersteuning van 4G. De opkomst van 4G lijkt dan ook bij SIM Only twee jaar later te zijn gestart en dit is ook weer prima te verklaren, want doorgaans gaan toestel twee a drie jaar mee voordat ze worden vervangen. De belemmerende factor is dus wellicht de bestaande toestellen die op de markt zijn en nog vaak over enkel 3G beschikken. Het is dan natuurlijk onzin om een 4G abonnement af te sluiten.

Kosten

De kosten voor 4G liggen, in vergelijking met 3G, nog een stuk hoger. Inmiddels zijn deze prijzen wel langzaam aan het zakken, maar juist deze hogere kosten is voor SIM Only providers niet interessant genoeg om hier ook passende aanbiedingen op te maken op hun bestaande abonnementen. Inmiddels lijken deze providers hier wel hun draai in te hebben gevonden en wordt op een speelse wijze alsnog 4G aangeboden, en uiteraard tegen een geringe meerprijs. Zodra er meer mensen ook daadwerkelijk gebruik maken van 4G zullen ook de kosten weer verder zakken en uiteindelijk kunnen wij rekenen op een prijsniveau zoals wij dit gewend waren bij 3G. Dat hier nog enkele jaren tussen zal zitten is een feit, maar de grote groep klanten die gebruik maakt van SIM Only zijn hierin ook een belangrijke factor.

Enkel bellen

Onder de SIM Only klanten is er ook een grote groep die nooit gebruik zal maken van mobiel internet en enkel het abonnement hebben om bereikbaar te zijn of om incidenteel te bellen. Er zijn zijn zelfs providers die hierop gericht zijn en 4G zul je dan ook niet snel tegenkomen bij deze providers. Dat 4G dus zeker niet standaard bij elke provider wordt aangeboden wordt hiermee nogmaals bevestigd.

4G abonnement

Als jij dus op zoek bent naar een 4G abonnement in combinatie met een SIM Only kun je ten alle tijden prima terecht bij de drie grote providers in Nederland, KPN, Vodafone en T-Mobile. Grotere SIM Only providers zoals Ben, Simpel en Simyo bieden ook tegenwoordig 4G aan, maar bij kleinere SIM Only providers moet je eerst goed kijken of er werkelijk 4G aangeboden wordt. Hier kunnen namelijk grote verschillen in zitten en dit bespaart je uiteindelijk een teleurstelling als je dit goed hebt nagekeken. Het neemt overigens niet weg dat ook deze kleinere providers in de toekomst ook 4G zullen aanbieden, maar in welk tijdsbestek blijft dan nog maar even de vraag.

Bron: Simonlyabonnement.nl

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *