Simyo bestaat 10 jaar: de facts & figures

1. Als eerste 100% online

Wist je dat Simyo 10 jaar geleden de allereerste 100% online provider in Nederland was? Geen winkels, geen dure reclames of opwaarderen met opwaardeerkaart uit een supermarkt. Dat was toen, en dat is nog steeds één van de allersterkste voordelen. Via de site en app kunnen klanten alle aanpassingen doen die ze willen.

2. 5 keer op rij de beste

We zouden het niet zo snel over onszelf durven zeggen, maar als anderen het doen kunnen we alleen maar heel trots zijn: Simyo is door de Consumentenbond al 5 keer op rij uitgeroepen tot Beste Mobiele Provider. Het consumentenpanel geeft Simyo een 8,4. We scoren vooral goed met onze klantenservice, ons betrouwbare netwerk en een goede prijs-kwaliteit-verhouding.

3. Wall-of-change helpt

De beste word je niet zomaar, daar weten we alles van. Eerlijk is eerlijk: een jaar of vijf geleden stonden we niet bovenaan. Klanten moesten lang wachten als ze belden en konden online lang niet altijd de aanpassingen doen die ze wilden. Sterker nog: onze medewerkers voerden bundelwijzigingen handmatig uit. Eén van de dingen die we hebben bedacht om dit te veranderen is de Wall-of-change. Een simpel bord waarop alle ideeën van klanten en medewerkers komen te staan. Een team zorgt er wekelijks voor dat hier iets mee wordt gedaan.

simyo14. Klanten helpen Simyo

Simyo heeft nog een speciale muur: De Toffe Klant Wand. Hierop hangen leuke, aardige, ontroerende berichten van klanten. We zien hierdoor voortdurend voor wie we het doen. Niet dat we dit zouden kunnen vergeten: we hebben veel contact met onze klanten op het Simyo Forum. Het is een groep van actieve, meedenkende klanten die – uit zichzelf – andere klanten op het forum helpen. Gewoon omdat ze het leuk vinden. Wij nodigen ze weleens uit voor een kop koffie en een brainstorm. Dan zien ze meteen het hele Simyo-team, want we zitten met z’n allen op dezelfde vloer.

5. Klanten bellen elkaar, niet ons

Doordat we verbeteringen hebben doorgevoerd en klanten online zoveel mogelijk tools geven om de zaken zelf te regelen, worden we steeds minder gebeld. Simyo groeit in het aantal klanten, maar krijgt steeds minder vragen. Daar zijn we blij mee, want de tijd die we niet besteden aan bellen, kunnen we weer aan nieuwe verbeteringen besteden.

simyo-call-ratio

6. NPS-score van min naar plus

Dat luisteren naar klanten werkt, zien we terug in onze NPS-score. Een paar jaar geleden kregen we een negatieve score. De afgelopen drie jaar hebben we de NPS kunnen ombuigen naar een cijfer hoog in de 30, in oktober bijvoorbeeld 35. De cijfers laten zien dat dit ongekend is in de telecomindustrie.

simyo3

7. Mond-tot-mond

Telecompaper meet iedere maand nog eens apart de Word-of-Mouth-score. Al vier keer op rij blijkt uit dit onderzoek dat Simyo het beste scoort. Drie van de vier Simyo-abonnees zou ons aanbevelen bij familie, vrienden of collega’s. WoM wordt in goed Nederlands ook wel mond-tot-mond-reclame genoemd.

simyo48. Klanten verkopen zelf

Klanten zijn dus zó tevreden dat ze Simyo met een gerust hart aanbevelen aan vrienden en bekenden. Zij gaven aan dat het leuk zou zijn hier iets voor terug te krijgen. Simyo vertaalde dit inzicht naar een member-get-member-programma, de VriendenDeal. De inspanning wordt beloond met €10,- voor beide partijen. Al meer dan 20.000 klanten maakten hier gebruik van.

9. De markt is veranderd

De afgelopen tien jaar is de telecommarkt flink veranderd. Vorig jaar werden voor het eerst meer simvrije telefoons verkocht, zelfs 53% in het laatste kwartaal. Dit betekent ook mensen andere soorten abonnementen willen. Niet alleen omdat mensen niet altijd een nieuw toestel willen kopen, ook omdat het vaak goedkoper is om telefoon en sim-only-abonnement los van elkaar aan te schaffen.

Over het hele jaar zag de verkoop van mobiele telefoons er zo uit (bron GfK):

simyo5

10. Mensen willen controle

Mensen willen graag zelf bepalen wat ze nodig hebben en niet vast zitten aan bel-, sms- of databundels die ze niet gebruiken. Dit zagen we bij Simyo al vroeg in. Ze kunnen hun bundels daarom zowel omhoog als naar beneden aanpassen. Ook is het mogelijk om maandelijks op te zeggen. Klanten zijn bij ons ‘baas in eigen bundel’, al tien jaar lang.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *