Steeds meer sim only abonnementen in Nederland

Nederlanders nemen steeds vaker een sim only abonnement omdat er steeds vaker voor wordt gekozen om een los toestel in de winkel te kopen. Uit cijfers van GfK Retail blijkt dat van alle verkochte toestellen nu 35 procent simlock vrij in de winkel is gekocht, zo meldt NU.nl.

De verkoop van losse toestellen maakt de afgelopen jaren een flinke stijging door. In 2012 was nog ongeveer een kwart van alle toestellen los gekocht, maar inmiddels is dat dus opgelopen naar meer dan een derde. De toestellen die nu worden verkocht zijn voornamelijk smartphones.

Er worden steeds telefoons verkocht in combinatie met een prepaid pakket. Dit komt omdat de beltarieven van prepaid een stuk hoger zijn dan die binnen een abonnement. Het percentage toestellen dat in combinatie met een contract in gebruik is blijft redelijk stabiel rond de 45 procent.

Nu Nederlandse consumenten gemiddeld minder te besteden hebben, wordt er steeds vaker bespaard op allerlei zaken. Er wordt langer gedaan met een toestel, en als er een nieuw toestel komt wordt er nu dus vaker voor gekozen om een los toestel te kopen in combinatie met een goedkoop sim only abonnement.


Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *